Duurzaamheidsbeleid

Wij hebben als StyleMathôt een aantal aspecten benoemt zodat u als afnemer weet hoe wij samen met u de milieubelasting kunnen beperken.

 

Minder milieubelastend ontwerp

Het ontwerp bepaalt hoeveel inkt, hoeveel kleuren en hoeveel papier er nodig zijn. Hoe minder inkt, hoe minder kleuren en hoe minder papier des te minder belastend. Maak zoveel als mogelijk gebruik van gestandaardiseerde maten, waardoor er in de drukkerij minder snijafval ontstaat.

Beperk de verouderingsgevoeligheid van het ontwerp. Bijvoorbeeld door geen doorkiesnummers te vermelden op briefpapier, alleen het logo af te drukken en alle adresgegevens via de standaard brief-lay-out mee te printen etc.

Oplage op maat

Denk goed na over de verspreiding en bepaal aan de hand van restanten van vorige opdrachten welke hoeveelheid nodig is. Bundel opdrachten tot een grotere opdracht, hierdoor kunnen wij als drukkerij efficiënter en met minder afval werken. Overweeg digitaal drukwerk, dit wordt steeds gewoner en hiermee kunt u een kleinere oplage laten produceren.

Minder milieubelastend papier

Wij zijn FSC® gecertificeerd. Dat wil zeggen dat het papier dat wordt gebruikt afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.

 

Minder belastende druktechniek

Wij hanteren; een Alcohol-gereduceerd drukproces, drukinkt op vegetale basis en verbruiksmiddelen met een zo laag mogelijke milieu-belasting. Dit bewijzen wij door middel van ons maatschappelijk verantwoord inkopen certificaat.

StyleMathôt is een grafische producent met een (gecertificeerd) duurzaamheidsbeleid. Samenvattend hebben wij als StyleMathôt de onderstaande certificaten waar wij 100% achterstaan. Dagelijks handelen wij binnen StyleMathôt naar de criteria van de certificaten en zorgen hiermee dat onze onderneming het milieu zo min mogelijk belast.